Това са петите избори в рамките на две години в България. Общо

...
Това са петите избори в рамките на две години в България. Общо
Коментари Харесай

Избори, влезли в рекордите на Гинес

Това са петите избори в границите на две години в България. Общо 390 млн. лева сме дали за избори през последните 4 вота, като сметката през днешния ден ще се повиши с още близо 94 млн. лева и ще стигне 483 млн. лева. на петия избор. Цели 124 млн. лева. сме платили за двата тура на вота 2 в 1 - за президент и парламент на изборите през ноември 2021 година като това са най-скъпите избори до в този момент в нашата история.

В международната история обаче има голям брой избори, които няма да бъдат забравени по разнообразни аргументи.

Годината, в която са подадени най-вече гласове за разнообразни избори по света, е 2004 година, означават световните рекорди на Гинес. В общо 58 президентски и парламентарни избори са дали своят вот над 1,1 милиарда души. Първите избори за годината са били в Грузия на 4 януари, а последният избор за 2004 година бил третият тур на президентските избори в Украйна на 26 декември.

В България гласуваме с машили или на хартия, а някои гласоподават в космоса.

Първите хора, които гласоподават на избори, до момента в който пътуват в космоса, били космонавтите полковник Юрий Иванович Онуфриенко и Юрий Владимирович Усачов, които гласоподават на съветските президентски избори на 16 юни 1996 година, употребявайки пълномощници на Земята, до момента в който пътуват на борда на галактическия транспортен съд " Мир “. На идната година в Съединени американски щати законодателният орган на Тексас трансформира закона за задочно гласоподаване, позволявайки на Дейвид Улф (САЩ) да гласоподава на локални избори по време на задачата си на борда на " Мир “, което го прави първият астронавт, дал своя вот от космоса . Първият американски астронавт, който гласоподава на президентски избори, е Лерой Чиао, пълководец на Експедиция 10 на Международната галактическа станция, който гласоподава на 55-те четиригодишни президентски избори на 2 ноември 2004 година

Както " Фокус " ви заяви по-рано 8,97% е изборната интензивност към 11 часа на днешните парламентарни избори.

По данни на международните върхове на Гинес най-ниската изборна интензивност на избори е едвам 23% в Египет през 2005г. Тогава египтяните дали своят вот на президентски избори с извънредно ниска интензивност, защото изборите били считани за корумпирани.

В контрастност на Египет, страната, в която са събрани най-вече гласове на избори, съгласно върховете на Гинес, е Индия. Между 16 април и 13 май 2009 година бяха подадени 417,2 милиона гласа в пет етапи, с цел да бъдат определени 543 членове на 15-ия Лок Сабха (Камарата на народа, която е долната камара на индийския законодателен орган). Средната изборна интензивност за всичките 5 етапи е към 59,7%. 

Страната е определяна като най-голямата народна власт в света, с почти 714 милиона души, имащи право на глас през 2009 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР